کد خبر : 30954
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 خرداد 1403 - 11:49

رونق مجدد کارخانجات تولیدی در گرو اصلاح نحوه تزریق یارانه‌ها

رونق مجدد کارخانجات تولیدی در گرو اصلاح نحوه تزریق یارانه‌ها
به اعتقاد عضو هیأت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران باید نحوه تزریق یارانه‌ها اصلاح شده و با مطالعه قوت‌ها و ضعف‌های طرح و با افزایش قابلیت کالابرگ الکترونیکی زمینه رونق مجدد کارخانجات تولیدی را محقق کرد.

به گزارش پایش بازار، دولت‌ها برای کمک به معیشت مردم معمولاً یارانه در قالب‌های مختلف نقدی و غیرنقدی می‌پردازند تا کمترین آسیب متوجه اقشار کم درآمد و ضعیف‌تر جامعه باشد.

در دولت سیزدهم در کنار یارانه نقدی، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای دهک‌های اول تا سوم و ۳۰۰ هزار تومان دهک‌های چهارم تا نهم، این قابلیت ایجاد شد تا مردم به جای گرفتن مبلغ نقدی، کالای مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های مورد نظر خریداری کنند.

همچنین برای تشویق مردم به خرید کالاهای اساسی یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی از سوی دولت به خانوارها تخصیص داده شد.

به این ترتیب هر خانواری که مبادرت به خرید کالاهای اساسی که شامل ۱۱ قلم از گوشت تا لبنیات است، کند کالابرگ الکترونیکی مجدداً ۱۲۰ هزار تومان شارژ شده و افراد می‌توانند خرید بیشتری داشته باشند.

لازم به بیان است؛ یارانه تشویقی دولت در طرح «فجرانه» که از بهمن ماه ۱۴۰۲ در کشور اجرایی شد این مبلغ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت.

در این راستا تولیدکنندگان کالاهای اساسی پیشنهاد دارند اقلام بیشتر با حجم بالاتر به قابلیت کالابرگ الکترونیک اضافه شود تا ضمن جلوگیری از تهدید سلامت جامعه، بازار تقاضا رونق بیشتری داشته باشد.

رضا باکری، عضو هیأت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران  پیشنهاد کرد: در حال حاضر شیر، پنیر و ماست جز ۱۱ قلم کالای اساسی برای خرید با کالابرگ الکترونیک است که باید به تعداد بیشتر افزایش یابد.

وی افزود: تقریباً از سال ۱۳۸۹ با هدفمندی یارانه‌ها بازار تقاضا لبنیات روند ثابتی داشته، البته تولید و عرضه طی این سال‌ها در شرکت‌ها متغیر بوده است.

این عضو انجمن صنایع لبنی کشور اظهار کرد: ضرورت دارد ۹۰۰ میلیون یورو تخصیص داده شده به نهاده‌های دامی که معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان (همت) می‌شود در قالب طرح هدفمندی یارانه‌ها در اختیار مصرف کننده قرار گیرد تا توان خرید خانوار ایرانی افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه افزودن این قابلیت سبب رونق عرضه و تقاضا در بازار کالاهای اساسی می‌شود، ادامه داد: شاید لازم باشد نحوه تزریق یارانه‌ها اصلاح شده و با مطالعه قوت‌ها و ضعف‌های طرح و با افزایش قابلیت کالابرگ الکترونیکی زمینه رونق مجدد کارخانجات تولیدی محقق شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.