کد خبر : 4426
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 آذر 1399 - 13:29

زنجیره تولید تا مصرف مرغ در دست دلالان/ زیرساخت‌های اقتصادی به نفع مردم نیست

زنجیره تولید تا مصرف مرغ در دست دلالان/ زیرساخت‌های اقتصادی به نفع مردم نیست

نماینده مردم ساری در مجلس با انتقاد از اینکه زیرساخت‌های اقتصادی به نفع مردم نیست، گفت: اقتصاد منظم ساختار یافته از تولید به مصرف نداریم بنابراین تعیین‌کنندگان بازار که ثروت‌های بادآورده دارند تحت عنوان واسطه‌گران و دلالان خارج از شبکه‌های بانکی وارد بازار می‌شوند و خود را به جای دولت جا می‌زنند.

به گزارش پایگاه خبری «پایش بازار»، علی بابائی کارنامیدر واکنش به افزایش قیمت مرغ به 33 هزار تومان، گفت: سریال دنباله‌دار افزایش قیمت مرغ ناشی از بی‌تدبیری دولت است و از ابتدا تاکنون مافیا هم در حوزه تامین نهاده‌های دامی فعالیت می‌کند.

نماینده مردم ساری و میان‌دورود افزود: در مقطعی که عرضه مرغ به صورت فراوان وجود دارد با سیاست‌های غلط پشتیبانی امور دام مواجه می‌شود و واردات بی هدف و بی‌رویه‌ای که از نظر آنها هدفمند است صورت می‌گیرد که در واقع در ظاهر نگاهشان به مصرف‌کننده است اما در عین حال مرغداران را بی‌انگیزه می‌کنند که در نهایت مرغداران رغبتی به جوجه‌ریزی از خود نشان نمی‌دهند.

وی ادامه داد: هر چند در سال جهش تولید قرار داریم و دولت باید در مسیر جهش تولید گام بردارد و علاوه بر تولید انبوه مرغ صادرات را هم در دستور کار قرار دهد اما متاسفانه هیچ برنامه‌ای ندارد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای تامین نهاده‌های دامی و طیور باید از ظرفیت‌های داخلی استفاده کرد اما متاسفانه بهانه‌های دولت در این رابطه تمامی ندارد.

انباشت و رسوب نهاده‌های دامی در گمرک

بابایی کارنامی از انباشت و رسوب نهاده‌های دامی در گمرک انتقاد کرد و گفت: متاسفانه وزارت اقتصاد در این رابطه بی‌تدبیری می‌کند و ورود نمی‌کند البته توزیع نهاده‌ها در داخل هم عادلانه نیست.

عادلانه نبودن توزیع نهاده‌های دامی باعث جولان دلال‌ها شده  است

رئیس فراکسیون کارگری مجلس یازدهم یادآور شد: عادلانه نبودن توزیع نهاده‌های دامی باعث جولان دلال‌ها شده و در واقع زنجیره تولید و مصرف مرغ را به انحصار می‌گیرند و هر وقت دلشان خواست وارد بازار می‌کنند بنابراین زنجیره تولید و مصرف به خوبی مدیریت نمی‌شود.

نماینده مردم ساری در مجلس با بیان اینکه وزارت صمت و جهاد کشاورزی باید در رابطه افزایش نجومی قیمت مرغ و حق مصرف‌کنندگان پاسخگو باشند، تصریح کرد: این دو وزارتخانه ها باید به صورت مشترک تفاهم‌نامه‌هایی را در رابطه با سیاست تنظیم بازار کالاهای اساسی داشته باشند البته وزارت اقتصاد هم باید با آنها همکاری کند.

وی یادآور شد: آنچه که در سیاست کلان اقتصادی مشاهده می‌کنیم بیانگر این است که زیرساخت‌های اقتصادی به نفع مردم نیست و اقتصاد منظم ساختار یافته از تولید به مصرف در کشور نداریم از این رو وقتی زنجیره‌ها را به صورت مثبت و هدفمند نداریم تعیین‌کنندگان بازار که ثروت‌های بادآورده دارند تحت عنوان واسطه‌گران و دلالان خارج از شبکه‌های بانکی وارد بازار می‌شوند و خود را به جای دولت جا می‌زنند.

بابایی کارنامی افزود: البته برخی از بدنه‌ دولت در این زنجیره‌ها به نفع این گروه‌ها عمل می‌کنند و به همین دلیل در سیاست‌های پولی همچنان با شوک انتظاری در بازار طلا، دلار و تامین نهاده‌های دامی از گمرک تا کشور مبدا و وسط بزنگاه تولید مواجه هستیم و دولت هیچ اشراف و نظارتی بر این موضوع ندارد که در این رابطه می طلبد وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی پاسخگو باشند./خانه ملت

بیشتر بخوانبد:افزایش قیمت ۱۰ برابری کود شیمیایی در آستانه فصل کشت/ سازمان کشاورزی: مصوبه هیأت دولت است

پایان پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.