کد خبر : 10401
تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 بهمن 1400 - 16:45

برنج ایرانی در بازار قیمت خورد/برنج ایرانی دست یافتنی یا دست نیافتنی

برنج ایرانی در بازار قیمت خورد/برنج ایرانی دست یافتنی یا دست نیافتنی

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران با اشاره به افزایش ۶ تا ۷ درصدی قیمت برنج گفت: قیمت برنج‌های سنتی هاشمی و طارم افزایش مجدد نرخ را در هفته اخیر را تجربه کردند.

تقی جعفریان با اشاره به انواع قیمت برنج در بنکداری، گفت: قیمت برنج ایرانی طارم کیلویی ۷۳ هزار تومان، قیمت برنج هاشمی کیلویی ۷۵ هزار تومان و قیمت برنج کشت دوم کیلویی ۸۰ هزار تومان، قیمت برنج فجر کیلویی ۵۵ هزار تومان، ندا کیلویی ۴۳ هزار تومان و شیرودی کیلویی ۴۶ هزار تومان است. سود بنکداری و عمده‌فروشی ۲ تا ۳ درصد بوده و این در حالیست که سود فروش واحد‌های صنفی ۱۰ تا ۱۲ درصد است.

وی با بیان اینکه عرضه محصول به‌صورت قطره‌چگانی است و افزایش قیمت برنج، افزود: ۸۰ درصد برنج ایرانی  از تولیدکنندگان و کشاورزیان خارج شده است و در انبار‌های افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و می‌خواهند با دپو برنج کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.

جعفریان بابیان اینکه گیلان و گلستان کشت دوم ندارد، خاطر نشان کرد: کشت دوم، در مازندران انجام می‌شود البته حجم کشت دوم به مراتب کمتر از کشت اول است.

خودکفایی در تولید برنج دور از ذهن است

رییس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان خودکفایی برنج برای ما وجود دارد؟ گفت: من خودکفایی در تولید برنج را در شرایط فعلی دور از ذهن می‌دانم؛ برای عملیاتی کردن این مهم باید با تفکر و برنامه جلو برویم. همچنین رسیدن به این مهم مستلزم مکانیزه کردن و نوسازی اراضی است. همچنین شالیزار‌های ما یکپارچه نیستند و باید شالیزار‌ها ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار شوند در حال حاضر بیشتر اراضی برنج در حد ۲ تا ۳ هزار متر هستند.


بیشتربخوانید:علت رسوب برنج‌های وارداتی در گمرک/بانک مرکزی توضیح داد


این فعال اقتصادی بابیان اینکه کارخانه‌جات شالی‌کوبی و تبدیلی در ظاهر مدرن هستند، گفت: بسیاری از دستگاه‌های شالی‌کوبی در کشور چینی هستند از شلتوک‌ها کمتر از ۷۵ درصد برنج به‌دست می‌آید، اما اگر کارخانجات تبدیلی تقویت شوند ۱۲ تا ۱۳ درصد میزان استحصال از شلتوک افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر سرانه مصرف بالا رفته است و همین مسئله خودکفایی ما را در تولید برنج دشوار کرده است.

مردم تمایل به خرید برنج‌های سنتی دارند

وی میزان مصرف سالیانه برنج را دو میلیون تن عنوان کرد و افزود: برنج‌های پرمحصول که قرار بود جایگزین برنج‌های ایرانی شوند نتوانست جایگاه خود را در سفره‌های مردم پیدا کند و مردم همچنان تمایل و رغبت به خرید به برنج‌های سنتی طارم، هاشمی و صدری دارند.

جعفریان در ادامه تصریح کرد: کشاورزان نمی‌داند که چه محصولی در اراضی خود کشت کند و اگر در یک سال قیمت مرکبات بالا برود همه متمایل به باغداری می‌شود و اگر قیمت برنج بالا برود برنج می‌کارند هنوز تکلیف کشاورزان در زمینه کشت مشخص نشده است.

این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود آب در خوزستان و لرستان، گفت: در سال‌های گذشته کشت خوزستان و خراسان به‌دلیل کمبود آب کاهش پیدا کرد و اگر متوقف نشده بود میزان تولید افزایش پیدا می‌کرد و می‌توانستیم امیدوار به خودکفایی در تولید برنج باشیم.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.